1 / 4
Żeliwna patelnia do smażenia jest wyjątkowo wytrzymała, zapewnia właściwy smak smażonemu na niej jedzeniu oraz stanowi atrakcyjny sposób serwowania potraw. Otoczone właściwą troską patelnie żeliwne będą służyć przez pokolenia. Patelnia żeliwna ENOA to właściwy wybór. Ten model ma nieco niższe ścianki i dwa żeliwne uchwyty.
Żeliwa można używać na wszystkich kuchenkach, także na indukcyjnych, jest też odporne na wysokie temperatury i intensywne użytkowanie. Rozgrzewając patelnię żeliwną uzyskujesz efektywne i równomierne podgrzanie całej jej powierzchni. Potrawy zostają też w naturalny sposób wzbogacone w żelazo.
Żeliwna patelnia to rustykalny i ciekawy dodatek na nakrytym stole, który dłużej utrzyma temperaturę potrawy. Jako jedyny środek konserwujący powierzchnię patelni wykorzystany został olej roślinny.
Materiał: Żeliwo.
Wymiary produktu: ø 30 cm, wysokość 3 cm.
Konserwacja: Myć ręcznie. Używać tylko letniej lub gorącej wody, nie używać płynu do naczyń.
Wskazówki/rady: Patelnię można wstawić w całości do piekarnika, na przykład kiedy chcesz dopiec omlet lub podgrzać klopsiki tuż przed podaniem. Pamiętaj aby użyć rękawicy kuchennej lub łapki do garnków żeby nie oparzyć się o uchwyt.
Numer artykułu: 1716683-01-0
Share your favourites
#jotex